Hello Guest

Sign In / Register
Ελλάδα
EnglishDeutschItaliaFrançais한국의русскийSvenskaNederlandespañolPortuguêspolskiSuomiGaeilgeSlovenskáSlovenijaČeštinaMelayuMagyarországHrvatskaDanskromânescIndonesiaΕλλάδαБългарски езикGalegolietuviųMaoriRepublika e ShqipërisëالعربيةአማርኛAzərbaycanEesti VabariikEuskera‎БеларусьLëtzebuergeschAyitiAfrikaansBosnaíslenskaCambodiaမြန်မာМонголулсМакедонскиmalaɡasʲພາສາລາວKurdîსაქართველოIsiXhosaفارسیisiZuluPilipinoසිංහලTürk diliTiếng ViệtहिंदीТоҷикӣاردوภาษาไทยO'zbekKongeriketবাংলা ভাষারChicheŵaSamoaSesothoCрпскиKiswahiliУкраїнаनेपालीעִבְרִיתپښتوКыргыз тилиҚазақшаCatalàCorsaLatviešuHausaગુજરાતીಕನ್ನಡkannaḍaमराठी
Σπίτι > Νέα > Το δικό του φορητό υπολογιστή της CPU της Apple κυκλοφορεί στην αγορά στις αρχές του επόμενου έτους, το κόστος της CPU θα μειωθεί κατά 60%

Το δικό του φορητό υπολογιστή της CPU της Apple κυκλοφορεί στην αγορά στις αρχές του επόμενου έτους, το κόστος της CPU θα μειωθεί κατά 60%

Όπως όλοι γνωρίζουμε, η Apple αναπτύσσει τον επεξεργαστή προσωπικών υπολογιστών (CPU), ο οποίος καθιστά τον επεξεργαστή ένα διαφοροποιητικό πλεονέκτημα του φορητού υπολογιστή του, όπως το iPhone. Σύμφωνα με τα τελευταία νέα των ξένων μέσων ενημέρωσης, ο αναλυτής της Κίνας Ming Guo Guo, ο οποίος ανέκαθεν ακολούθησε τη δυναμική της Apple, εξέδωσε πρόσφατα μια έκθεση που αναφέρει ότι οι φορητοί υπολογιστές και οι υπολογιστές της Apple που χρησιμοποιούν δικούς τους επεξεργαστές θα είναι διαθέσιμοι προς πώληση στις αρχές του επόμενου έτους.

Σύμφωνα με ξένες αναφορές των μέσων ενημέρωσης, στα smartphones της Apple, η Apple σχεδίασε τον δικό της επεξεργαστή εφαρμογών της σειράς Α, ο οποίος έχει απόδοση επεξεργασίας που ξεπερνά εκείνη των τηλεφώνων των ανταγωνιστών, γεγονός που αποτελεί σημαντικό λόγο για τους καταναλωτές να επιλέξουν τα τηλέφωνα Apple. Επιπλέον, αν και η Apple δεν διαθέτει δικό της εργοστάσιο παραγωγής τσιπ, η εταιρεία συχνά προσφέρει λύσεις σχεδιασμού σε δύο εταίρους, την TSMC και τη Samsung Electronics, και τους επιτρέπει να αναλάβουν την παραγωγή τσιπ.

Σε μια έκθεση, ο Guo Mingyu επεσήμανε ότι οι επεξεργαστές υπολογιστών ARM που βασίζονται στην Apple θα ενισχύσουν σημαντικά το ανταγωνιστικό πλεονέκτημα της γραμμής προϊόντων προσωπικών υπολογιστών, επιτρέποντας στην Apple να ενημερώνει τα μοντέλα της σειράς προϊόντων υπολογιστών χωρίς να βασίζεται στον οδικό χάρτη της Intel. , Και να μειώσει το κόστος επεξεργαστή κατά 40% έως 60%.

Ο Guo Mingyu είπε επίσης ότι η χρήση του δικού του επεξεργαστή θα επιτρέψει στον προσωπικό υπολογιστή της Apple να παρέχει περισσότερο υλικό από τους υπολογιστές των Windows.

Ο αναλυτής δήλωσε ότι η Apple θα ξεκινήσει έναν φορητό ή επιτραπέζιο υπολογιστή εξοπλισμένο με δικό της επεξεργαστή, αλλά το συγκεκριμένο μοντέλο προϊόντος δεν έχει ανακοινωθεί (όπως ποια από τις τρεις σειρές φορητών υπολογιστών είναι εξοπλισμένη πρώτα).

Νωρίτερα αυτό το μήνα, ο Guo Mingjiu εξέδωσε άλλη έκθεση και προέβλεψε ότι ο πρώτος φορητός υπολογιστής της Apple με επεξεργαστή ARM θα κυκλοφορήσει το τέταρτο τρίμηνο του 2020 ή το πρώτο τρίμηνο του 2021. Η τελευταία έκθεση ρύθμισε το χρονικό σημείο προς τα πίσω.

Επιπλέον, η Apple έχει ιστορικά εγκαινιάσει την άνοιξη νέα προϊόντα το Μάρτιο, εισάγοντας αναβαθμίσεις σε "μη πυρήνα" σειρές προϊόντων υλικού, εκτός από τα smartphones και τα ρολόγια της Apple. Τα παραπάνω σημειωμένα σημειωματάρια CPU ενδέχεται να είναι διαθέσιμα κατά την άνοιξη της άνοιξης του επόμενου έτους. απλώνω, ξεδιπλώνω, ξετυλίγω. Φέτος, εξαιτίας της εξάπλωσης της νέας επιδημίας πνευμονίας σε όλο τον κόσμο, η Apple δεν πραγματοποίησε ζωντανό συνέδριο και πρόσφατα κυκλοφόρησε ήσυχα πολλά νέα προϊόντα υλικού, όπως φορητούς υπολογιστές, επιτραπέζιοι υπολογιστές και υπολογιστές tablet.

Προωθήστε τις πωλήσεις

Ο Guo Mingyu επεσήμανε στην έκθεση ότι με τη μεταγωγή του επεξεργαστή του επεξεργαστή προσωπικών υπολογιστών από τον επεξεργαστή x86 της Intel στον επεξεργαστή βασισμένο σε ARM, οι πωλήσεις υπολογιστών της Apple αναμένεται να αυξηθούν από τα σημερινά 20 εκατομμύρια σε 25 με 30 εκατομμύρια. .

Σύμφωνα με αναφορές ξένων ΜΜΕ, κατά τα τελευταία 10 χρόνια, η Apple έχει υποθέσει ότι θα μετατρέψει τον επεξεργαστή του φορητού υπολογιστή της Apple από την πλατφόρμα x86 στην πλατφόρμα ARM. Λίγο μετά την πρώτη παρουσίαση του επεξεργαστή εφαρμογών A4 που χρησιμοποιήθηκε στο iPhone 4 το 2010, υπήρξαν προκαταρκτικές φήμες. .

Στο παρελθόν πολλά χρόνια, η Apple επεκτείνει σταδιακά τη δική της επιχείρηση τσιπ. Εκτός από τους επεξεργαστές εφαρμογών που χρησιμοποιούνται σε smartphones και tablet, η Apple σχεδίασε επίσης μερικά δευτερεύοντα μάρκες για μικρό υλικό. Το τσιπ επιτρέπει στην Apple να παρέχει το μεγαλύτερο δυνατό περιθώριο σχεδιασμού εξατομίκευσης προϊόντος χωρίς να χρειάζεται να εξετάσει τον επαναληπτικό ρυθμό των προϊόντων από τους εξωτερικούς πωλητές τσιπ.

Προς το παρόν, ένα άλλο τσιπ που επεξεργάζεται η Apple είναι ένα τσιπ μόντεμ smartphone 5G. Προς το παρόν, το κινητό τηλέφωνο της Apple χρησιμοποιεί τον δικό της επεξεργαστή εφαρμογών, αλλά το μόντεμ (γνωστό και ως επεξεργαστής βασικής ζώνης) εξακολουθεί να χρειάζεται να αγοράσει προϊόντα Qualcomm ή Intel. Η Apple ελπίζει να ξεφορτωθεί εντελώς την εξάρτησή της από την Qualcomm και να συνειδητοποιήσει δύο σημαντικούς τύπους μάρκας μέσα στο smartphone. Αυτάρκεια.

Προηγουμένως, μετά την υπογραφή συμφωνίας Qualcomm και Apple, η Intel ανακοίνωσε ότι θα αποσύρει από την αγορά μόντεμ 5G για smartphones και θα επικεντρωθεί σε μάρκες 5G όπως το Διαδίκτυο των πραγμάτων. Μετά από αυτό, η Apple δαπάνησε 1 δισεκατομμύριο δολάρια για να αποκτήσει την επιχείρηση μόντεμ της Intel, η οποία έχει εμπλουτιστεί στην ομάδα σχεδιασμού των τσιπ τους.

Ανάπτυξη τεχνολογίας USB4

Ο Guo Mingyu αποκάλυψε στην τελευταία έκθεση ότι ο προμηθευτής τσιπ Taiwanese Xiangshuo Technology θα γίνει ο αποκλειστικός προμηθευτής ελεγκτών USB για φορητούς υπολογιστές τσιπ της Apple. Η κινεζική εταιρία ολοκληρωμένου κυκλώματος θα επωφεληθεί το 2022. Υποστήριξη Apple PC για USB4.

Η τελευταία έκδοση του πρωτοκόλλου USB4 συνδυάζει το πρωτόκολλο επικοινωνίας "Thunderbolt" της Intel και το πρωτόκολλο USB, το οποίο αποτελεί επίσης μέρος του στόχου της Intel να παρέχει δωρεάν τεχνολογία πρωτοκόλλου επικοινωνίας Thunderbolt, η οποία θα οδηγήσει σε μια ευρύτερη και φθηνότερη παροχή διεπαφής Thunderbolt αξεσουάρ.

Επειδή το USB4 βασίζεται στο πρωτόκολλο Thunderbolt 3, παρέχει ταχύτητες μετάδοσης δεδομένων μέχρι 40Gbps, που είναι διπλάσια από την ταχύτητα μετάδοσης της τελευταίας προδιαγραφής USB2.2 version 2x2. Το υποκείμενο πρωτόκολλο Thunderbolt 3 της USB4 σημαίνει επίσης ότι η προδιαγραφή υποστηρίζει έως και δύο οθόνες 4K ή μία οθόνη 5Κ μέσω ενός μόνο καλωδίου.

Στην πραγματικότητα, το USB4 είναι ακριβώς όπως το πρωτόκολλο Thunderbolt 3, αλλά είναι δωρεάν για κατασκευαστές υλικού. Η Intel θα συνεχίσει να προσφέρει το Thunderbolt 3 σε μια ανεξάρτητη βάση, η οποία έχει ορισμένα πλεονεκτήματα σε σχέση με το USB 4, συμπεριλαμβανομένης της μεγαλύτερης υποστήριξης των σχεδίων αναφοράς των κατασκευαστών και των τεχνικών θεμάτων.

Η νέα τεχνική προδιαγραφή USB4 κυκλοφόρησε τον Σεπτέμβριο του 2019, δίνοντας στην Apple αρκετό χρόνο για να αναπτύξει αυτή τη νέα διεπαφή στους υπολογιστές της Apple το 2022.