Hello Guest

Sign In / Register
Ελλάδα
EnglishDeutschItaliaFrançais한국의русскийSvenskaNederlandespañolPortuguêspolskiSuomiGaeilgeSlovenskáSlovenijaČeštinaMelayuMagyarországHrvatskaDanskromânescIndonesiaΕλλάδαБългарски езикGalegolietuviųMaoriRepublika e ShqipërisëالعربيةአማርኛAzərbaycanEesti VabariikEuskera‎БеларусьLëtzebuergeschAyitiAfrikaansBosnaíslenskaCambodiaမြန်မာМонголулсМакедонскиmalaɡasʲພາສາລາວKurdîსაქართველოIsiXhosaفارسیisiZuluPilipinoසිංහලTürk diliTiếng ViệtहिंदीТоҷикӣاردوภาษาไทยO'zbekKongeriketবাংলা ভাষারChicheŵaSamoaSesothoCрпскиKiswahiliУкраїнаनेपालीעִבְרִיתپښتوКыргыз тилиҚазақшаCatalàCorsaLatviešuHausaગુજરાતીಕನ್ನಡkannaḍaमराठी
Σπίτι > Νέα > Το νέο μηχάνημα της Apple αναφέρεται ότι έχει αναβληθεί και το κύμα αποθεμάτων MLCC ξεκινά στα τέλη Αυγούστου

Το νέο μηχάνημα της Apple αναφέρεται ότι έχει αναβληθεί και το κύμα αποθεμάτων MLCC ξεκινά στα τέλη Αυγούστου

Τα ιαπωνικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι το Apple iPhone 12 θα αναβληθεί έως τα τέλη Οκτωβρίου και η έκδοση 5G θα κυκλοφορήσει τον Νοέμβριο, παραβιάζοντας τη σύμβαση των νέων προϊόντων τον Σεπτέμβριο των προηγούμενων ετών. Η Yahoo News επεσήμανε ότι η αλυσίδα εφοδιασμού εκτιμάται σε αυτό το χρονικό σημείο. Οι τρεις μεγάλες ιαπωνικές αυξήσεις αποθεμάτων της MLCC στην αλυσίδα εφοδιασμού αναμένεται να ξεκινήσουν στα τέλη Αυγούστου. Ο μεγαλύτερος προμηθευτής, η Murata Manufacturing Co., Ltd. ανταποκρίνεται στις ανάγκες προετοιμασίας υλικών της Apple και το τρίτο τρίμηνο οι διαπραγματεύσεις MLCC είναι σχετικά ισχυρές. Σταθεροποίησε επίσης την παγκόσμια δομή προσφοράς και ζήτησης MLCC το τρίτο τρίμηνο.

Τα προηγούμενα νέα μηχανήματα της Apple κυκλοφόρησαν κατά την κυκλοφορία νέων προϊόντων το φθινόπωρο τον Σεπτέμβριο, και το κύμα παθητικής ανάρτησης εξαρτημάτων ξεκίνησε περίπου τον Ιούλιο έως τον Αύγουστο. Φέτος είναι ακόμα ήρεμη μέχρι στιγμής. Ιαπωνικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι το iPhone 12 της Apple θα αναβληθεί στα τέλη Οκτωβρίου και η έκδοση 5G θα αναβληθεί έως τον Νοέμβριο.


Η έκθεση επεσήμανε ότι η ανοδική αλυσίδα εφοδιασμού εκτιμάται με βάση το χρονικό σημείο κατά το οποίο κυκλοφόρησε το νέο μηχάνημα της Apple. Το κύμα αποθεματοποίησης της MLCC αναμένεται να ξεκινήσει στα τέλη Αυγούστου. Προς το παρόν, ο μεγαλύτερος προμηθευτής MLCC της Apple είναι η Murata, η Kyocera και η Taiyo Yuden είναι επίσης οι κύριοι προμηθευτές και η Samsung Electro-Mechanics, η οποία είναι επίσης η αλυσίδα εφοδιασμού της Apple, σύμφωνα με πληροφορίες έχει μειώσει τον λόγο προσφοράς στη νέα γενιά μοντέλων.

Οι κατασκευαστές παθητικών εξαρτημάτων δήλωσαν ότι η ανάκαμψη των κινητών τηλεφώνων είναι το κλειδί για τη δομή προσφοράς και ζήτησης MLCC κατά το δεύτερο εξάμηνο του έτους, ειδικά η μέση κατανάλωση εξαρτημάτων των μοντέλων 5G αναμένεται να αυξηθεί κατά 20-30%. Το τρέχον επίπεδο αποθέματος MLCC είναι χαμηλότερο από το 2018. Μόλις ανακάμψει η αδύναμη αγορά κινητών τηλεφώνων κατά το πρώτο εξάμηνο του έτους, η επίδραση της ικανότητας παραγωγής πέψης ήταν σημαντική. Αυτός είναι επίσης ο κύριος λόγος για τις ισχυρές διαπραγματεύσεις της Murata το τρίτο τρίμηνο όταν το ποσοστό χρησιμοποίησης δεν φορτώνεται πλήρως. Οι τιμές των κορυφαίων εργοστασίων παραμένουν αμετάβλητες και έπαιξαν σταθερό ρόλο στις παγκόσμιες τιμές MLCC το τρίτο τρίμηνο.

Ωστόσο, ο κλάδος πιστεύει ότι η δομή προσφοράς και ζήτησης της MLCC το τρίτο τρίμηνο είναι ισορροπημένη, αλλά επειδή η αρχική εργοστασιακή προσφορά δεν έχει φτάσει ακόμη σε 100% ομαλότητα, η γραμμή παραγωγής διατηρεί μόνο ένα ποσοστό χρησιμοποίησης χαμηλού έως μέσου όρου. Με την ισχυρή ζήτηση για εφαρμογές όπως IT, e-sports και παιχνίδια, τα MLCC υψηλής χωρητικότητας έχουν δείξει σημάδια αυστηρών προδιαγραφών. Αν και η περίοδος παράδοσης δεν έχει παραταθεί σημαντικά, οι κατασκευαστές καρτών έχουν ξεκινήσει προληπτικές προετοιμασίες για να αποφύγουν την παλίρροια της αποθήκευσης κινητών τηλεφώνων.