Hello Guest

Sign In / Register
Ελλάδα
EnglishDeutschItaliaFrançais한국의русскийSvenskaNederlandespañolPortuguêspolskiSuomiGaeilgeSlovenskáSlovenijaČeštinaMelayuMagyarországHrvatskaDanskromânescIndonesiaΕλλάδαБългарски езикGalegolietuviųMaoriRepublika e ShqipërisëالعربيةአማርኛAzərbaycanEesti VabariikEuskera‎БеларусьLëtzebuergeschAyitiAfrikaansBosnaíslenskaCambodiaမြန်မာМонголулсМакедонскиmalaɡasʲພາສາລາວKurdîსაქართველოIsiXhosaفارسیisiZuluPilipinoසිංහලTürk diliTiếng ViệtहिंदीТоҷикӣاردوภาษาไทยO'zbekKongeriketবাংলা ভাষারChicheŵaSamoaSesothoCрпскиKiswahiliУкраїнаनेपालीעִבְרִיתپښتوКыргыз тилиҚазақшаCatalàCorsaLatviešuHausaગુજરાતીಕನ್ನಡkannaḍaमराठी
Σπίτι > Νέα > Αναλυτής: Η εξαγορά της Arm της Nvidia θα βοηθήσει στην επέκταση της αγοράς διακομιστή cloud και edge

Αναλυτής: Η εξαγορά της Arm της Nvidia θα βοηθήσει στην επέκταση της αγοράς διακομιστή cloud και edge

Η Nvidia ανακοίνωσε επίσημα στις 14 Σεπτεμβρίου ότι θα εξαγοράσει την Arm από τη SoftBank για 40 δισεκατομμύρια δολάρια.


Σύμφωνα με την Taiwan Media Economic Daily, ο Mingde Gong, αναλυτής της DIGITIMES Research, σχολίασε την απόκτηση ότι εάν ολοκληρωθεί με επιτυχία, θα βοηθήσει τη NVIDIA να ενσωματώσει τεχνολογίες διασύνδεσης GPU, CPU και δικτύου υψηλής ταχύτητας για να βελτιώσει την επιχείρηση του κέντρου δεδομένων. Μεσοπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα, θα είναι θετικά χρήσιμο για την περαιτέρω επέκτασή του στο μεγάλο κέντρο δεδομένων cloud και στην αγορά διακομιστών αιχμής.

Ωστόσο, ο Gong Mingde επεσήμανε επίσης ότι αυτή η εξαγορά αντιμετωπίζει δύο μεγάλες προκλήσεις. Το ένα είναι ότι πρέπει να περάσει τις σχετικές εθνικές κανονιστικές διαδικασίες αναθεώρησης. Εάν η Arm αποκτήσει τη Nvidia, θα γίνει επιχείρηση των ΗΠΑ ή θα παρεμποδιστεί από τις κινεζικές ρυθμιστικές αρχές. Δεύτερον, εάν η απόκτηση ολοκληρωθεί με επιτυχία, το αν είναι βέβαιο ότι θα διατηρήσει το τρέχον επιχειρηματικό μοντέλο ουδέτερης εξουσιοδότησης της Arm και θα αποφύγει την απώλεια πελατών είναι ένα σημαντικό ζήτημα που θα αντιμετωπίσει η NVIDIA στο μέλλον.

Η CLSA επεσήμανε επίσης ότι η μεγαλύτερη πρόκληση που αντιμετωπίζει αυτή η εξαγορά θα είναι η έγκριση των κινεζικών ρυθμιστικών αρχών. Πιστεύει ότι εάν η Arm ανήκει στη NVIDIA, θα δώσει στην κυβέρνηση των ΗΠΑ μεγαλύτερες εξουσίες για την επιβολή περαιτέρω κυρώσεων στην Κίνα, όπως ο περιορισμός της τεχνολογίας πρόσβασης της Κίνας κ.λπ.

Επιπλέον, ο Gong Mingde επεσήμανε ότι αν και η Arm έχει μικρό μερίδιο αγοράς σε CPU διακομιστών, έχει μεγάλες δυνατότητες ανάπτυξης στον τομέα των κέντρων δεδομένων cloud και των διακομιστών edge. Εάν η απόκτηση ολοκληρωθεί με επιτυχία, μπορεί να ενσωματώσει το κορυφαίο πλεονέκτημα της NVIDIA στην αγορά διακομιστών εφαρμογών AI. Για την ενίσχυση των πωλήσεων CPU.