Hello Guest

Sign In / Register
Ελλάδα
EnglishDeutschItaliaFrançais한국의русскийSvenskaNederlandespañolPortuguêspolskiSuomiGaeilgeSlovenskáSlovenijaČeštinaMelayuMagyarországHrvatskaDanskromânescIndonesiaΕλλάδαБългарски езикGalegolietuviųMaoriRepublika e ShqipërisëالعربيةአማርኛAzərbaycanEesti VabariikEuskera‎БеларусьLëtzebuergeschAyitiAfrikaansBosnaíslenskaCambodiaမြန်မာМонголулсМакедонскиmalaɡasʲພາສາລາວKurdîსაქართველოIsiXhosaفارسیisiZuluPilipinoසිංහලTürk diliTiếng ViệtहिंदीТоҷикӣاردوภาษาไทยO'zbekKongeriketবাংলা ভাষারChicheŵaSamoaSesothoCрпскиKiswahiliУкраїнаनेपालीעִבְרִיתپښتوКыргыз тилиҚазақшаCatalàCorsaLatviešuHausaગુજરાતીಕನ್ನಡkannaḍaमराठी
Σπίτι > Νέα > ASML: Η ζήτηση λογικών τσιπ συνεχίζεται έντονα μέχρι το 2020. Η αποθήκευση είναι αδύναμη και ανακάμπτει

ASML: Η ζήτηση λογικών τσιπ συνεχίζεται έντονα μέχρι το 2020. Η αποθήκευση είναι αδύναμη και ανακάμπτει

Ο κατασκευαστής εξοπλισμού chip semiconductor ASML δήλωσε ότι για την παγκόσμια αγορά ημιαγωγών, η ζήτηση για high-end λογικά τσιπ υπολογιστών εξακολουθεί να είναι πολύ ισχυρή, αλλά η αγορά μνήμης είναι σχετικά αδύναμη, αλλά παρόλα αυτά η σημερινή αγορά μνήμης έχει αρχίσει. Βαθμιαία ανάκτηση.

Ο διευθύνων σύμβουλος της ASML, Peter Wennink, δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου στο Ευρωπαϊκό Συνέδριο Τεχνολογίας Morgan Stanley ότι η ζήτηση για λογικά τσιπ υπολογιστών στην αγορά είναι ισχυρή και θα συνεχιστεί μέχρι το 2020, αλλά αυτή η κατάσταση δεν θα εξαφανιστεί, αλλά Σχετικά στην αγορά μνήμης, φαίνεται ότι πρέπει να είναι αδύναμη. Ωστόσο, η συνολική αγορά μνήμης έχει ανακτήσει σταδιακά. Μεσοπρόθεσμα, η συνολική απόδοση είναι "θετική".

Επί του παρόντος, η ASML είναι ο μόνος κατασκευαστής στον κόσμο που παράγει μηχανήματα λιθογραφίας EUV και UV. Αυτός ο εξοπλισμός χρησιμοποιείται στην παραγωγή προηγμένων τσιπ ημιαγωγών. Είναι επίσης σήμερα προμηθευτής προηγμένων κατασκευαστών επεξεργαστών ημιαγωγών όπως η Samsung, η TSMC και η Intel.

Στις 16 Οκτωβρίου, όταν δημοσιεύθηκε το τρίτο τρίμηνο του 2019, η ASML ανακοίνωσε καθαρές πωλήσεις (netsales) 3 δισ. Ευρώ το τρίτο τρίμηνο του 2019, καθαρό εισόδημα (netincome) 627 εκατ. Ευρώ και μικτό περιθώριο κέρδους (43,7%). Επιπλέον, εκτιμάται ότι οι καθαρές πωλήσεις κατά το τέταρτο τρίμηνο του 2019 θα μειωθούν κάτω από περίπου 3,9 δισ. Ευρώ, αυξημένες κατά 30% από το τρίτο τρίμηνο και το περιθώριο μικτού κέρδους είναι περίπου 48% έως 49%.

Επιπλέον, ο PeterWennink δήλωσε επίσης ότι το τρίτο τρίμηνο του 2019, εκτός από την ολοκλήρωση επτά συστημάτων EUV ύψους 130 εκατομμυρίων ευρώ, έλαβε επίσης παραγγελίες για 23 συστήματα EUV, όχι μόνο έθεσε ρεκόρ για το υψηλότερο ποσό εντολών στην ASML αλλά και επιβεβαιώνεται ότι τόσο οι πελάτες λογικής όσο και οι τσιπ μνήμης εισάγουν ενεργά το σύστημα EUV στη μαζική παραγωγή.

Ο Peter Wennink προέβλεψε επίσης ότι εκτός από την αποστολή 30 εξοπλισμού EUV το 2019, αναμένεται να παραδώσει 35 μονάδες έως το 2020 και θα μπορέσει επίσης να αυξήσει τον αριθμό των παραδόσεων σε 45-50 εξοπλισμό EUV το 2021 για να καλύψει τη ζήτηση της αγοράς .