Hello Guest

Sign In / Register
Ελλάδα
EnglishDeutschItaliaFrançais한국의русскийSvenskaNederlandespañolPortuguêspolskiSuomiGaeilgeSlovenskáSlovenijaČeštinaMelayuMagyarországHrvatskaDanskromânescIndonesiaΕλλάδαБългарски езикGalegolietuviųMaoriRepublika e ShqipërisëالعربيةአማርኛAzərbaycanEesti VabariikEuskera‎БеларусьLëtzebuergeschAyitiAfrikaansBosnaíslenskaCambodiaမြန်မာМонголулсМакедонскиmalaɡasʲພາສາລາວKurdîსაქართველოIsiXhosaفارسیisiZuluPilipinoසිංහලTürk diliTiếng ViệtहिंदीТоҷикӣاردوภาษาไทยO'zbekKongeriketবাংলা ভাষারChicheŵaSamoaSesothoCрпскиKiswahiliУкраїнаनेपालीעִבְרִיתپښتوКыргыз тилиҚазақшаCatalàCorsaLatviešuHausaગુજરાતીಕನ್ನಡkannaḍaमराठी
Σπίτι > Νέα > AMD Επεξεργαστής EPYC Νέος χάρτης πορείας που εκτίθεται

AMD Επεξεργαστής EPYC Νέος χάρτης πορείας που εκτίθεται

Σύμφωνα με μια έκθεση CNBetA, ο τελευταίος χάρτης πορείας της AMD αποκαλύπτει τον αριθμό των πυρήνων των επεξεργαστών της Epyc Genoa 'και του EPYC ενσωματωμένων επεξεργαστών της σειράς 3004' 3004 'που τροφοδοτούνται από τον Zen 4. Videocardz επιβεβαίωσε ότι το CPU' 7004 'έχει 96 πυρήνες, το' 3004 'έχει επάνω σε 64 πυρήνες. Το Zen 4 αναμένεται να ξεκινήσει το 2022.

Αναφέρεται ότι η CPU της AMD Epyc Genoa CPU θα περιέχει 96 πυρήνες και 192 νήματα και αναμένεται να παράσχει σημαντικές βελτιώσεις IPC ενώ χρησιμοποιούν τον κόμβο διεργασίας 5nm του TSMC. Μια πρόσφατη φήμη επεσήμανε ότι η AMD EPYC Γένοβα CPU αναμένεται να παρέχει έως και 29% βελτίωση της IPC κατά την πρόσφατα απελευθερωμένη CPU του Μιλάνου και λόγω της εφαρμογής άλλων βασικών τεχνολογιών, η συνολική απόδοση αυξήθηκε κατά 40%.


Ένα διάγραμμα προσομοίωσης της CPU της Epy Genoa της AMD, με 12 Zen 4 και 1 IOD Chip

Για να φτάσετε 96 πυρήνες, η AMD πρέπει να συσκευάσει περισσότερους πυρήνες στην CPU της EPYC Γένοβα. Η AMD θα επιτύχει αυτόν τον στόχο προσθέτοντας συνολικά 12 CCD στο τσιπ της Γένοβας. Κάθε CCD θα έχει 8 πυρήνες με βάση την αρχιτεκτονική Zen 4, οπότε το μέγεθος της υποδοχής θα συνεχίσει να αυξάνεται. Μπορούμε να δούμε μια τεράστια πλακέτα CPU, ακόμη μεγαλύτερη από την υπάρχουσα CPU EPYC. Λέγεται ότι το TDP της CPU είναι μεταξύ 120W-320W, και μπορεί να διαμορφωθεί σε 400W εάν είναι απαραίτητο.

Δεδομένου ότι η AMD ξεκίνησε το Ryzen / Epyc το 2017, ο επεξεργαστής X86 που βασίζεται στο Zen μπορεί τελικά να δώσει την ελπίδα της ελπίδας να γυρίσει και να ανακτήσει το χαμένο έδαφος στην επιφάνεια εργασίας, το διακομιστή και τις κινητές αγορές. Η μεγαλύτερη ανακάλυψη στο Q1 φέτος είναι η αγορά CPU του διακομιστή. Ορίστε ένα νέο υψηλό σε 15 χρόνια.

Σύμφωνα με την τριμηνιαία έκθεση του Q1 που κυκλοφόρησε η εταιρεία έρευνας αγοράς, ανακοινώθηκαν οι μετοχές του επεξεργαστή X86 της AMD και της Intel σε διαφορετικά πεδία. Το συνολικό μερίδιο της AMD αυξήθηκε από 14,8% το τρίμηνο Q1 του 2020 έως 20,7%, το οποίο είναι το ένα πέμπτο του κόσμου. Ειδικά στην αγορά CPU του διακομιστή, έχει αυξηθεί από 5,1% το τρίμηνο του 2020 έως 8,9%. Είναι σημαντικό να γνωρίζουμε ότι το Server CPU Server της AMD στο πρώτο έτος το τελευταίο έτος ήταν μόλις 7,1% και ήταν μόνο 4,5% στα τέλη του 2019 και μόνο το 0,8% στα τέλη του 2017. Το μεγαλύτερο θαύμα τα τελευταία τρία χρόνια είναι Ότι στην αγορά του διακομιστή CPU, το μερίδιο έχει αυξηθεί κατά 10 φορές, σχεδόν αποκαθιστώντας το χαμένο έδαφος από το μηδέν, και αυτή είναι η πιο προσοδοφόρα αγορά.

Με ισχυρή νέα ευλογία προϊόντων, φαίνεται ότι η δόξα της AMD στο πεδίο του διακομιστή θα συνεχίσει να ανθίζει.