Hello Guest

Sign In / Register
Ελλάδα
EnglishDeutschItaliaFrançais한국의русскийSvenskaNederlandespañolPortuguêspolskiSuomiGaeilgeSlovenskáSlovenijaČeštinaMelayuMagyarországHrvatskaDanskromânescIndonesiaΕλλάδαБългарски езикGalegolietuviųMaoriRepublika e ShqipërisëالعربيةአማርኛAzərbaycanEesti VabariikEuskera‎БеларусьLëtzebuergeschAyitiAfrikaansBosnaíslenskaCambodiaမြန်မာМонголулсМакедонскиmalaɡasʲພາສາລາວKurdîსაქართველოIsiXhosaفارسیisiZuluPilipinoසිංහලTürk diliTiếng ViệtहिंदीТоҷикӣاردوภาษาไทยO'zbekKongeriketবাংলা ভাষারChicheŵaSamoaSesothoCрпскиKiswahiliУкраїнаनेपालीעִבְרִיתپښتوКыргыз тилиҚазақшаCatalàCorsaLatviešuHausaગુજરાતીಕನ್ನಡkannaḍaमराठी
Σπίτι > Νέα > Το σχέδιο τσιπ 7 νανομέτρων απογοητεύτηκε, οι μετοχές της Intel μειώθηκαν κατά 16,24%

Το σχέδιο τσιπ 7 νανομέτρων απογοητεύτηκε, οι μετοχές της Intel μειώθηκαν κατά 16,24%

Σύμφωνα με δημοσιεύματα ξένων μέσων ενημέρωσης, την Παρασκευή, τοπική ώρα, η τιμή της μετοχής της αμερικανικής εταιρείας παραγωγής τσιπ Intel Corporation έπεσε κατά 16,24%, αλλά η τιμή της μετοχής του ανταγωνιστή της AMD αυξήθηκε 16,50%. Νωρίτερα, η Intel δήλωσε ότι ενδέχεται να εγκαταλείψει την κατασκευή των δικών της ανταλλακτικών λόγω της σοβαρής καθυστέρησης στην ανάπτυξη της τελευταίας τεχνολογίας της.

Στην κλήση της Intel για τη διάσκεψη κερδών που πραγματοποιήθηκε αργά την Πέμπτη, τοπική ώρα, ο διευθύνων σύμβουλος της Intel Bob Swan (Bob Swan) είπε στους επενδυτές ότι η νέα τεχνολογία chip των 7 νανομέτρων της εταιρείας είναι έξι μήνες καθυστερημένη. Μπορείτε να πληρώσετε για να εμπιστευτείτε τις μάρκες που σχεδιάζετε σε άλλους κατασκευαστές για παραγωγή.

Εδώ και δεκαετίες, η Intel σχεδιάζει και κατασκευάζει προσωπικά τσιπ υπολογιστών και διακομιστών από μόνη της, γεγονός που θέτει την Intel σε ηγετική θέση μπροστά από τους ανταγωνιστές. Εάν απαλλαγείτε από αυτό το μοντέλο, δηλαδή, σχεδιάστε τις δικές σας μάρκες, αλλά η διαδικασία κατασκευής ολοκληρώνεται από άλλους κατασκευαστές, αυτό θα επιτρέψει στην Intel να χάσει το πλεονέκτημά της μπροστά από την αντίπαλη AMD.

Οι δυσμενείς ειδήσεις της Intel ώθησαν την τιμή της μετοχής της Intel να υποχωρήσει, ενώ παράλληλα ώθησε την τιμή της μετοχής της AMD να αυξηθεί. Στο χρηματιστήριο Nasdaq την Παρασκευή, τοπική ώρα, η τιμή της μετοχής της Intel υποχώρησε 9,81 δολάρια ΗΠΑ για να κλείσει στα 50,59, πτώση 16,24%. Οι μετοχές της AMD αυξήθηκαν 9,83 δολάρια ΗΠΑ και έκλεισαν στα 69,40 δολάρια ΗΠΑ, αύξηση 16,50%.

Ο αναλυτής του Bernstein, Stacy Rasgon (Stacy Rasgon), μια ερευνητική εταιρεία επενδύσεων, δήλωσε σε μια ερευνητική έκθεση προς τους πελάτες, «Είναι η 45η φορά που συμμετείχαμε στην τηλεδιάσκεψη της Intel για τα κέρδη. Η απόδοση της Intel αυτή τη φορά είναι η χειρότερη. " Ο επενδυτικός ερευνητικός οργανισμός υποβάθμισε την αξιολόγηση μετοχών της Intel σε «χαμηλή απόδοση».

Ο Rasgon έγραψε σε αυτήν την ερευνητική έκθεση, «Ειλικρινά, τα στοιχεία απόδοσης της Intel φαίνονται άσχετα. Στην πραγματικότητα, οι επενδυτές μπορούν να διαβάσουν την τέταρτη γραμμή της πρώτης σελίδας της οικονομικής έκθεσης και δεν θα την διαβάσουν περαιτέρω. Ναι, επειδή γνωρίζω ήδη ότι η τεχνολογία 7nm της Intel έχει καθυστερήσει ένα χρόνο από το εσωτερικό σχέδιο. "

Η αποτυχία της Intel στην κατασκευή chip σημαίνει ότι η TSMC, η αντίπαλό της στην κατασκευή chip, έχει έναν λιγότερο ανταγωνιστή και η TSMC μπορεί να έχει έναν άλλο δυνητικό πελάτη. Η TSMC είναι σήμερα ο μεγαλύτερος κατασκευαστής χυτηρίου στον κόσμο. Την Παρασκευή, η τιμή της μετοχής της εταιρείας αυξήθηκε 12%.

Καθώς η αγορά αναμένει από την Intel να αποδυναμώσει σημαντικά τις κατασκευαστικές της δυνατότητες και να αναβαθμίσει τις παραγωγικές της δυνατότητες, την Παρασκευή στο χρηματιστήριο των ΗΠΑ, οι τιμές μετοχών των κατασκευαστών εξοπλισμού παραγωγής τσιπ KLA Corp, Applied Materials και ASML Holding μειώθηκαν, κυμαινόμενες από 2% έως 6%. Την Παρασκευή, οι μετοχές της Nvidia (Nvidia) αυξήθηκαν 1,1%, με αγοραία αξία 252 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Η αγοραία αξία της εταιρείας ξεπέρασε την Intel στις αρχές του μήνα. Μετά την πτώση της τιμής των μετοχών της Παρασκευής, η αγοραία αξία της Intel μειώθηκε στα 217 δισεκατομμύρια δολάρια.